Leeshoek

Filters

  1. Prijs
Producten 1-12 van
Sorteer op:
Configureerbaar

Kleine boekenkist

Vanaf 329,- excl. BTW

Configureerbaar

Grote boekenkist

Vanaf 549,- excl. BTW

Configureerbaar

Boekenbank

Vanaf 889,- excl. BTW

Boekenworm Willy

979,- excl. BTW

Boekenbus

419,- excl. BTW

Grow.Upp Boekenkist op wielen

299,- excl. BTW

Configureerbaar

Forminant Boekenkast

Vanaf 719,- excl. BTW

Grow.Upp Wand-speelrek middel

779,- excl. BTW

Grow.Upp Wand-speelrek groot

1499,- excl. BTW

Grow.Upp scheidingswand prentenboeken

449,- excl. BTW

Configureerbaar

Grow.Upp Voorleesbank

Vanaf 1289,- excl. BTW

Configureerbaar

Wandboekenrek groot

Vanaf 659,- excl. BTW

Inrichting leeshoek kinderopvang

Kinderen zijn als kleine sponzen, altijd klaar om nieuwe kennis op te nemen. In de kinderopvang is het creëren van een stimulerende leeshoek een fantastische manier om hun liefde voor boeken aan te wakkeren. Maar hoe zorg je voor de juiste inrichting van een leeshoek in de kinderopvang? Ontdek hier hoe je deze de perfect leeshoek voor een kinderopvang creëert.

Boekenkasten en opbergmogelijkheden

Een goede leeshoek heeft voldoende boekenkasten en opbergmogelijkheden. Zorg ervoor dat de boekenkasten toegankelijk zijn voor kinderen, zodat ze zelf boeken kunnen kiezen en terugplaatsen. Label de planken met afbeeldingen van boeken of kleuren om het voor jongere kinderen gemakkelijker te maken om hun favoriete boeken te vinden.

Comfortabele zitplaatsen

Comfortabele zitplaatsen zijn essentieel om kinderen aan te moedigen in de leeshoek te blijven en te genieten van hun boeken. Denk aan zachte kussens, knuffelbeesten, tapijten en banken. Deze creëren een uitnodigende en gezellige sfeer waarin kinderen zich kunnen nestelen met een boek.

Het bevorderen van het lezen

Het inrichten van een leeshoek is slechts de eerste stap. Het is ook belangrijk om actief leesgedrag te bevorderen. Organiseer voorleessessies met medewerkers of nodig ouders uit om voor te lezen. Stel een beloningssysteem in om kinderen aan te moedigen meer te lezen, zoals stickers of kleine prijsjes.

Hulp bij de inrichting van de leeshoek

Een goed ontworpen leeshoek in de kinderopvang is een investering in de toekomst van kinderen. Door de juiste meubels en thema’s te gebruiken en leesgedrag actief te bevorderen, kun je een inspirerende leeshoek creëren waar kinderen dol op zullen zijn. Wil je hulp bij de inrichting van jullie leeshoek? Boek dan een vrijblijvend inrichtingsadvies in met één van onze adviseurs.