meubels voor het kinderdagverblijf

De juiste inrichting van een kinderopvang

Bij de inrichting van een kinderopvang is het belangrijk dat alle ruimtes op een passende manier zijn ingericht. Kinderen zijn een kwetsbare doelgroep en zij verblijven hier tenslotte vaak de hele dag. Daarnaast speelt bij het werken met kinderen de ontwikkeling van de zintuigen een heel belangrijke rol. En heeft iedere leeftijdsgroep ook nog eens zijn eigen wensen en behoeftes. Het inrichten van een kinderdagopvang is dus zo eenvoudig nog niet. Maar voor iedere gewenste inrichting in de kinderopvang biedt Plutar  jou een unieke oplossing.

Een veilige inrichting

Als kinderopvang ben je meestal op zoek naar meubels die lang mee gaan, maar daarnaast ook nog eens veilig zijn. De kwaliteit van de kinderopvang wordt tenslotte ook bepaald door de veiligheid. Je wilt dan ook niets aan het toeval overlaten. De juiste meubels zijn hierbij heel belangrijk, want zo kunnen ongelukken bij de kinderen worden voorkomen. Denk hierbij aan afgeronde hoeken van tafels, zodat kinderen zich hier niet aan kunnen verwonden. Onze producten hebben dan ook de NEN EN ISO 9001 certificering. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze meubels veilig zijn.

Stimuleren van de ontwikkeling

Je wilt niet alleen dat de kinderen zich veilig voelen, maar ook dat zij de ruimte hebben om te leren en te ontdekken. Dit doen zij het liefst door te klimmen en te klauteren. Door middel van de juiste materialen kunnen kinderen zich heel goed op speelse wijze ontwikkelen. Onze wandapplicaties, zoals een echte muurknikkerbaan, de magneetwanden of de effectspiegels zijn hiervoor een echte uitkomst. De kinderen ontdekken hiermee steeds nieuwe dingen en dit zorgt ervoor dat zij zich steeds weer blijven ontwikkelen. Door de juiste materialen blijft de inrichting van de kinderopvang de kinderen dan ook altijd uitdagen!

Ergonomische meubels

Kinderen zijn natuurlijk het liefst de hele dag in beweging. Als zij al moet zitten, dan natuurlijk het liefst ergonomisch en volgens de norm. Zo kunnen rugklachten al op jonge leeftijd voorkomen worden. Het is belangrijk om hier in de inrichting van de kinderopvang rekening mee te houden. Wij adviseren dan ook op de juiste hoogte van stoelen en tafels te letten. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de medewerkers. Voor hen zijn de in hoogte verstelbare stoelen erg praktisch, omdat zij zo moeiteloos kunnen wisselen van werktafels op volwassenhoogte naar de speeltafel van kinderen. Voor jou én de kinderen is het qua contact erg fijn om oog in oog met elkaar te zitten. Voor de kinderen zijn onze meegroei-meubelen ideaal. Deze meubels groeien letterlijk mee met de leeftijd van de kinderen.

Leren opruimen

Door al het speelgoed zijn kasten, naast de tafels en stoelen, onmisbaar in de inrichting van een kinderopvang. Alles moet natuurlijk netjes opgeruimd kunnen worden. Hiervoor zijn themakasten en open boekenkasten op wielen ideaal. De themakasten hebben voor de kinderen een logische indeling, omdat de kasten altijd verbonden zijn aan een bepaald thema. In de open boekenkasten liggen hun boeken altijd binnen handbereik en op een voor hen passende hoogte. Zo worden de kinderen gestimuleerd niet alleen het speelgoed zelf te pakken, maar ook op te ruimen.

Buitenspelen bij de kinderopvang

Naast alle binnen activiteiten is het ook heel belangrijk dat kinderen buitenspelen. Het liefst elke dag. Veel buitenspelen bevordert de motorische ontwikkeling bij peuters en het is ook nog eens heel gezond. Besteed dus ook aandacht aan de inrichting van de buitenkant van de kinderopvang. Vaak staan de kinderen gelukkig te trappelen om lekker naar buiten te gaan. Ook tijdens het buitenspelen is het belangrijk dat je kijkt hoe je de ontwikkeling van kinderen nog beter kunt stimuleren. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Mikadopad. Nieuwsgierige kinderen ontdekken hier steeds weer nieuwe dingen. Of kijk eens naar de mogelijkheden van ons flexibele speeltoestellen systeem. Met de individuele onderdelen van het programma kunnen de meest uiteenlopende speeltoestellen worden gecreëerd: van een klimboom of piratenschip tot een ruimteraket. Voor ieder kind wat wils!

Contact

Wil je meer weten of advies over het juiste schoolmeubilair of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het nummer (0)33 285 48 34 of per e-mail via info@plutar.nl

Catalogus aanvragen

Je kan onze producten natuurlijk online bekijken.
Wil je toch liever de catalogus echt doorbladeren?