Kinderopvang

De juiste inrichting van een kinderopvang

Bij het inrichten van een kinderopvang is het belangrijk dat alle ruimtes op een passende manier worden ingericht. Kinderen vormen immers een kwetsbare doelgroep en brengen vaak de hele dag door op deze plek. Daarnaast speelt de ontwikkeling van de zintuigen een belangrijke rol bij het werken met kinderen. Bovendien hebben kinderen van verschillende leeftijden hun eigen wensen en behoeften. Het inrichten van een kinderdagverblijf is dus geen eenvoudige taak. Gelukkig biedt Plutar unieke oplossingen voor elke gewenste inrichting in de kinderopvang.

Tafels

Stoelen

Kasten

Podiums

Veilige inrichting

Als kinderopvang ben je meestal op zoek naar meubels die niet alleen lang meegaan maar ook veilig zijn. De kwaliteit van de kinderopvang wordt immers mede bepaald door de
veiligheid dus je wilt niets aan het toeval overlaten. De juiste meubels zijn daarbij essentieel, omdat ze kunnen helpen om ongelukken bij de kinderen te voorkomen. Zo zijn bijvoorbeeld tafels met afgeronde hoeken belangrijk zodat kinderen zich niet kunnen verwonden. Onze producten zijn dan ook daarop gecertificeerd waardoor je erop kunt vertrouwen dat onze meubels veilig zijn.

Stimuleren van de ontwikkeling

Naast het belang van veiligheid is het ook belangrijk dat kinderen de ruimte hebben om te leren en te ontdekken. Kinderen vinden het heerlijk om te klimmen en te klauteren, met de juiste materialen kunnen zij spelenderwijs hun ontwikkeling stimuleren. Onze wandelementen zoals een echte muurknikkerbaan, magneetwanden en effect spiegels zijn daarbij een ideale uitkomst. Kinderen ontdekken hiermee steeds weer nieuwe dingen waardoor ze zich blijven ontwikkelen. Met de juiste materialen blijft de inrichting de kinderen dus altijd uitdagen.

Ergonomische meubels

Het is van belang om rekening te houden met de ergonomie en normen bij het zitten van kinderen in de kinderopvang om rugklachten te voorkomen. Ons advies is om te letten op de juiste hoogte van stoelen en tafels, niet alleen voor de kinderen maar ook voor de medewerkers. De in hoogte verstelbare stoelen zijn praktisch voor medewerkers om moeiteloos te wisselen tussen werktafels op volwassenhoogte en de speeltafels op kinderhoogte. Voor een betere interactie is oogcontact belangrijk en onze meegroeimeubelen zijn ideaal voor kinderen.

Hulp nodig bij de inrichting van jouw kinderopvang?

Laat Plutar je helpen bij het creƫren van een veilige en uitnodigende omgeving voor jouw kinderopvang. Neem contact met ons op of plan jouw inrichtingsadvies op locatie in.