Zorginstelling

Kindvriendelijke inrichting

Het is belangrijk om een zorginstelling kindvriendelijk in te richten zodat kinderen zich er op hun gemak voelen en niet onnodig gestrest raken. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van kleurrijke en speelse meubels, decoraties en materialen die passen bij de belevingswereld van kinderen. Plutar kan hierbij helpen door een breed assortiment aan kindvriendelijke producten zoals kinderstoelen, speelhoeken, wanddecoraties en vloeren die geschikt zijn voor kinderen. Hiermee kan een zorginstelling een veilige en gezellige omgeving bieden waarin kinderen zich op hun gemak voelen. Lees verder of neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Tafels

Stoelen

Kasten

Banken en fauteuils

Minder stress en spanning door de juiste kleuren

Kleuren hebben een grote invloed op het welzijn van kinderen en kunnen helpen om stress en spanning te verminderen. Het gebruik van de juiste kleuren kan bijdragen aan een rustgevende en ontspannen sfeer. Zo kunnen bijvoorbeeld zachte pastelkleuren, zoals blauw en groen, helpen om een kalmerend effect te creëren. Daarnaast kunnen heldere kleuren, zoals geel en rood, zorgen voor een speelse en vrolijke sfeer die stimulerend werkt. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke behoeften en doelen van de zorginstelling bij het kiezen van kleuren en het inrichten van de ruimtes. Plutar kan hierbij helpen door advies te geven over kleuren en materialen die geschikt zijn voor de zorginstelling. Zo kan een prettige en stressvrije omgeving gecreëerd worden voor kinderen.

Hygiënische en veilige inrichting

Bij de inrichting van zorginstellingen zijn veiligheid en hygiëne belangrijke aandachtspunten. Meubels en speelgoed moeten gemakkelijk schoon te maken zijn en mogen geen losse onderdelen of scherpe punten bevatten om ongelukken met kinderen te voorkomen. Onze speeltafels zijn hiervoor ideaal, omdat ze een afneembaar blad hebben met daaronder een kunststof bak waarmee kinderen veilig kunnen spelen. Na het spelen kan het tafelblad eenvoudig op de bak worden gelegd zonder dat er opgeruimd hoeft te worden, hierdoor ziet de wachtruimte er altijd netjes uitziet. Bovendien zijn onze meubels gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Zo kunnen zorginstellingen een veilige en hygiënische omgeving bieden voor kinderen.

Actieve wachtruimte

Naast veiligheid is een interactieve inrichting van de wachtruimte belangrijk. Kinderen kunnen zich namelijk snel vervelen wanneer er te weinig uitdaging en activiteit is. Voor ouders is het prettig als ze zich geen zorgen hoeven te maken of hun kinderen zich wel vermaken tijdens het bezoek aan een zorginstelling. Onze wandelementen, zoals een echte muurknikkerbaan, magneetwanden en effectspiegels, zijn hiervoor de ideale oplossing. Ze bieden kinderen steeds nieuwe ontdekkingen en voegen bovendien eenvoudig toe aan de inrichting van de wachtruimte. Een actieve wachtruimte is niet alleen goed voor de kinderen, maar ook voor de ouders die zo ontspannen kunnen wachten op hun afspraak.

Hulp nodig bij de inrichting van jouw zorginstelling?

Laat Plutar je helpen bij het creëren van een veilige en uitnodigende omgeving voor jouw zorginstelling. Neem contact met ons op of plan jouw inrichtingsadvies op locatie in.