meubilair voor de kinderopvang

Een kindvriendelijke inrichting van de wachtruimte

Een leuke, kindvriendelijke en stimulerende wachtruimte speciaal voor kinderen maakt het wachten leuker en zorgt ervoor dat zij zich meer op hun gemak voelen. De kindvriendelijke wachtruimte zorgt er ook voor dat zij beter met de spanning om kunnen gaan. Het inrichten van een wachtruimte of speelruimte van een zorginstelling is dan vaak ook nog een behoorlijke uitdaging. Plutar heeft hier ervaring mee en we helpen je graag verder.

Minder stress en spanning door vrolijke kleuren

Als een kind extra zorg of begeleiding nodig heeft vraagt de plek om te leren of te ontspannen extra aandacht. De inrichting van de wacht- of speelruimte van de zorginstelling is hierbij heel belangrijk. In een warme en huiselijke sfeer voelen de kinderen  zich meer op hun gemak.Een speelhoek met onze vrolijk gekleurde stoeltjes en sofa’s zorgen ervoor dat de kinderen afgeleid worden tijdens het wachten. Door de juiste inrichting van de kinderhoek in de zorginstelling zorgen wij ervoor dat de kinderen zich ook op deze plek ‘thuis’ voelen.

Een hygiënische en veilige inrichting

Veiligheid en hygiëne zijn vooral in zorginstellingen punten die bij de inrichting extra aandacht verdienen. Het is belangrijk dat speelgoed en meubels makkelijk zijn schoon te maken. En dat deze geen losse onderdelen of scherpe punten bevatten. Je wilt er tenslotte zeker van zijn dat er geen ongelukken met de kinderen gebeuren. Onze speeltafels zijn hiervoor ideaal. De tafel beschikt over een afneembaar blad met daaronder een kunststof bak waarin heerlijk gespeeld kan worden. Een voordeel is dat na het spelen het tafelblad op de bak kan worden gelegd zonder dat er opgeruimd hoeft te worden. Zo blijft de wachtruimte van de zorginstelling er ook altijd netjes uitzien. Ook is de speeltafel geschikt voor verschillende leeftijden. Al onze producten hebben daarnaast ook nog eens de NEN EN ISO 9001 certificering. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze meubels en ons speelgoed veilig zijn.

Een actieve wachtruimte

Naast veiligheid is het ook van belang dat de inrichting van de wachtkamer interactief is. Door te weinig uitdaging en activiteit gaan kinderen zich namelijk vervelen. Voor de ouders is het bij bezoek aan een zorginstelling heel fijn wanneer ze zich geen zorgen hoeven te maken of de kinderen zich wel vermaken. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders hebben baat bij een actieve inrichting van de wachtruimte. Onze wandapplicaties, zoals een echte muurknikkerbaan, de magneetwanden of de effectspiegels zijn hiervoor een echte uitkomst. De kinderen ontdekken hiermee steeds nieuwe dingen en daarnaast is dit ook nog eens heel makkelijk toe te voegen aan de rest van de inrichting van de wachtruimte.

Alles opruimen

Door al het speelgoed zijn kasten onmisbaar in de inrichting van een wachtruimte. Zodra het voor de kinderen en ouders tijd is voor hun afspraak, moet natuurlijk netjes opgeruimd kunnen worden. Ouders vinden het belangrijk om hun kinderen te stimuleren om dit zelf te doen. Hiervoor zijn is onze Move-Upp kasten ideaal.  De kasten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hoogten. Doordat de kast er leuk uitziet en qua hoogte goed bereikbaar is voor de kinderen, wordt het voor de kinderen leuk om hun speelgoed op te ruimen. Zo blijft de wachtruimte er netjes en verzorgd uitzien.

Wil je meer van onze producten zien?

Situering van de speelhoek in de wachtruimte

Naast de inrichting en het materiaal in de speelhoek, is het ook een belangrijke vraag waar de speelhoek gesitueerd wordt. De omgeving moet een stimulans vormen voor de kinderen om iets met het materiaal te gaan doen. Plutar geeft graag inrichtingsadvies om de wachtruimte zo kindvriendelijk mogelijk in te richten. Samen kijken we naar jouw wensen en eisen en geven een passend advies.

Contact

Wil je meer weten of advies over het juiste meubilair of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het nummer (0)33 285 48 34 of per e-mail via info@plutar.nl

Catalogus aanvragen

Je kan onze producten natuurlijk online bekijken.
Wil je toch liever de catalogus echt doorbladeren?