Basisschool

Het juiste schoolmeubilair voor elke basisschool

Kinderen brengen veel tijd door op school. De basisschool moet daarom een plek zijn waar de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. Daarnaast wil je de inrichting natuurlijk ook aanpassen aan jouw onderwijsvisie. Nieuw schoolmeubilair aanschaffen kan daarom soms best lastig zijn. Met onze grote variatie aan tafels, stoelen en kasten zorgen we er altijd voor dat het meubilair past bij jouw school.

Shop the look!

Huisje met tafel en banken

Vanaf €2229 excl. BTW

Huisje met zithoek

Vanaf €2719 excl. BTW

Kussen voor Huisje met zithoek

Vanaf €519 excl. BTW

Boekenworm Willy

Vanaf €979 excl. BTW

Grow.Upp Vijfhoek houten podium klein

Vanaf €499 excl. BTW

Kussen

Vanaf €49 excl. BTW

Abacustica® Geluidsabsorberende wandset

Vanaf €1749 excl. BTW

Evenwichtsplank met wippen

Vanaf €619 excl. BTW

Balanceerplank gletsjertong

Vanaf €239 excl. BTW

Balanceerplank klimladder

Vanaf €259 excl. BTW

Mini zadel

Vanaf €519 excl. BTW

Mini klimboog

Vanaf €389 excl. BTW

Valmat

Vanaf €169 excl. BTW

Grow.Upp Vijfhoek tafel klein

Vanaf €619 excl. BTW

Grow.Upp Vijfhoek tafel groot

Vanaf €789 excl. BTW

Lino kruk

Vanaf €99 excl. BTW

Wandschap

Vanaf €129 excl. BTW

Move.Upp Rolbakkenkast

Vanaf €989 excl. BTW

LiNUS Schappenkast met 2 dubbele deuren

Vanaf €1329 excl. BTW

LiNUS Schappenkast met 2 dubbele deuren

Vanaf €1329 excl. BTW

LiNUS Schappenkast open

Vanaf €779 excl. BTW

LiNUS Schappenkast open

Vanaf €779 excl. BTW

LiNUS Schappenkast met 2 rolbakken

Vanaf €689 excl. BTW

LiNUS Schappenkast met 6 materiaalbakken

Vanaf €1109 excl. BTW

LiNUS Schappenkast met dubbele deur

Vanaf €539 excl. BTW

LiNUS Schappenkast met dubbele deur

Vanaf €539 excl. BTW

Bouw en speelkleed Ø 2 m

Vanaf €359 excl. BTW

Breeze.Upp Zitkast

Vanaf €729 excl. BTW

Breeze.Upp Podium schuin

Vanaf €549 excl. BTW

Opbergkast voor 18 kunststofboxen

Vanaf €629 excl. BTW

Yuna Garderobebank

Vanaf €289 excl. BTW

Yuna Hangrek

Vanaf €479 excl. BTW

Yuna Dubbel schap met deuren

Vanaf €659 excl. BTW

Inrichting van de ruimte

In een schoolgebouw moeten diverse ruimten worden ingericht. Vaak hebben al deze ruimten verschillende functies. Bij het kiezen van het schoolmeubilair is het dan ook belangrijk om te kijken wat de leeftijd is van de kinderen in elke klas en welke materialen je hiervoor nodig hebt. Er zijn voor iedere groep mooie oplossingen en wij adviseren en denken hier graag in mee.

Stoelen en tafels voor elke leeftijd

Stoelen en tafels vormen een belangrijk onderdeel van het schoolmeubilair. Op school heb je te maken met verschillende lesgroepen. Elke groep heeft zijn eigen wensen waar het schoolmeubilair op afgestemd moet worden. De leerlingen van groep 1 en 2 willen kunnen spelen en ontdekken. Ons Grow.Upp concept is dan ook erg geschikt voor de kleuters uit groep 1 en 2. Het concept beschikt over flexibele en verplaatsbare tafels. Daarnaast kun je met dit systeem doorgangen en rustplekken op verrassende plaatsen creëren voor de kinderen. Voor de oudere kinderen is juist een flexibele en functionele werkplek van belang. Wij bieden de meest uiteenlopende stoel– en tafelmodellen aan in diverse hoogten. Voor alle leeftijdsgroepen is bij ons dan ook passend schoolmeubilair te vinden.

Het materiaal en de kleur

Niet alleen het type schoolmeubilair is van belang. Het is ook belangrijk om na te denken over het soort materiaal en de kleur. Het fijne aan houten meubilair is de warme en natuurlijke uitstraling. Daarnaast absorbeert meubilair van hout ook nog eens geluid wat rust geeft in het klaslokaal. Dit is belangrijk, want door te veel prikkels kunnen de leerlingen hun concentratie verliezen. Ook is dit materiaal heel stevig. Hierdoor slijt het schoolmeubilair, ondanks intensief gebruik door de kinderen, niet snel en ben je verzekerd van een lange levensduur. Als de inrichting lang mooi en leuk blijft is het de investering zeker waard. De kleur van het schoolmeubilair is daarnaast belangrijk voor de sfeer die je wilt creëren in een ruimte. In een klaslokaal wil je juist rust creëren terwijl de aula meer vrolijkheid uit mag stralen, omdat dit vaak een ontmoetingsplek is voor de leerlingen en de docenten. Plutar geeft graag inrichtingsadvies over het juiste schoolmeubilair. Samen kijken we naar jouw wensen en eisen en geven een passend materiaal- en kleuradvies.

Schoolkasten

Naast de tafels en stoelen zijn kasten natuurlijk een onmisbaar onderdeel van het schoolmeubilair. Bij de groepen 1 en 2 moet hier het speelgoed opgeborgen worden, terwijl de kasten voor de hogere groepen gebruikt worden voor het opbergen van al het lesmateriaal. Voor het basisonderwijs bieden wij diverse opbergkasten aan. Ideaal is ons Rudolfo-Reksysteem. Deze kasten zijn verstelbaar en naar eigen wens in te delen

Schoolkasten

Schoolpleinmeubilair

Na het leren en spelen in de klas is het belangrijk dat de leerlingen tijdens de pauze tot rust kunnen komen. Steeds meer leerlingen blijven in de middagpauze over op school. Daarom is het juiste schoolmeubilair voor de pauzeruimte van belang. Dit geldt niet alleen voor binnen, maar ook voor het schoolmeubilair buiten. Een groot deel van de pauze brengen de leerlingen tenslotte door op het schoolplein. Voor alle leerlingen moet dit dan ook een veilige en ook uitdagende omgeving zijn. Met onze Mikadodoset maak je het schoolplein voor de oudere leerlingen op een makkelijke manier aantrekkelijk. De kinderen moeten hierbij hun evenwicht bewaren, klimmen en risico’s durven nemen. Wil je juist de fantasie van de allerkleinsten prikkelen dan is de water-zand-speelbak ideaal. Dit schoolmeubel is zowel buiten als binnen te gebruiken.

Blij kind op de basisschool

Hulp nodig bij de inrichting van jouw basisschool?

Laat Plutar je helpen bij het creëren van een veilige en uitnodigende omgeving voor jouw basisschool. Neem contact met ons op of plan jouw inrichtingsadvies op locatie in.