Slaapruimte

Filters

  1. Prijs
Producten 1-12 van
Sorteer op:

Wandelement spenenwolk

149,- excl. BTW

Spenenvak

249,- excl. BTW

Configureerbaar

Slaap- en speelplatform

Vanaf 779,- excl. BTW

Configureerbaar

Podium met uittrekbaar bed

Vanaf 1039,- excl. BTW

Configureerbaar

Stapelbaar peuterbed met instap

Vanaf 419,- excl. BTW

Configureerbaar

Stapelbaar peuterbed met opstaande rand

Vanaf 509,- excl. BTW

Configureerbaar

Peuterbed

Vanaf 329,- excl. BTW

Opklapbed

569,- excl. BTW

Spijlenbed

179,- excl. BTW

Configureerbaar

Stapelbaar peuterbed

Vanaf 319,- excl. BTW

Kunststof bed stapelbaar

69,- excl. BTW

Configureerbaar

Spaceline kunststof stapelbaar bed

89,- excl. BTW

Inrichting Slaapruimte Kinderdagverblijf: Tips en Richtlijnen

Als het gaat om de inrichting van een kinderdagverblijf, is de slaapruimte een van de belangrijkste aspecten om te overwegen. Kinderen brengen hier immers veel tijd door, dus het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de ruimte veilig en comfortabel is. In dit artikel bespreken we enkele tips en richtlijnen voor het inrichten van een slaapruimte in een kinderdagverblijf.

De juiste grootte van de slaapruimte

Een van de belangrijkste aspecten bij het inrichten van een slaapruimte is de grootte van de ruimte. Hierbij moet rekening gehouden worden met de leeftijd van de kinderen en het aantal kinderen dat er slaapt. 2 Een slaapruimte voor baby’s moet ten minste 3 vierkante meter per kind hebben, terwijl een slaapruimte voor kinderen tussen 2 en 3 jaar oud ten minste 2,5 vierkante meter per kind moet hebben. 3 Daarnaast zijn er ook regels voor het maximale aantal kinderen dat in een slaapruimte mag slapen. Dit hangt af van de grootte van de ruimte en de leeftijd van de kinderen.

Veiligheid in de slaapruimte

Naast de grootte van de ruimte is veiligheid natuurlijk van het grootste belang bij het inrichten van een slaapruimte. Hieronder bespreken we enkele belangrijke veiligheidsoverwegingen. 2 Het is belangrijk om de temperatuur en luchtvochtigheid in de slaapruimte op de juiste niveaus te houden. Dit kan worden bereikt door middel van verwarming, airconditioning en luchtbevochtigers. 3 Brandveiligheid is ook een belangrijk aandachtspunt bij het inrichten van een slaapruimte. De ruimte moet voorzien zijn van rookmelders en brandblussers, en er moeten duidelijke evacuatieplannen aanwezig zijn. 4 Bij het kiezen van bedden en beddengoed moet er rekening gehouden worden met de veiligheid van de kinderen. Kies bijvoorbeeld voor bedden met afgeronde hoeken en beddengoed dat niet te los of te strak om het matras zit.

Comfort in de slaapruimte

Naast veiligheid is comfort ook een belangrijke factor bij het inrichten van een slaapruimte.2 De verlichting in de slaapruimte moet zacht en gedimd zijn om een rustige en ontspannende sfeer te creƫren. Overweeg om nachtlampjes te gebruiken om de kinderen een gevoel van veiligheid te geven. 3 Sommige kinderen hebben moeite met inslapen in een stille ruimte. Overweeg om rustgevende geluiden, zoals zachte muziek of een rustgevende natuurgeluiden op te zetten om de kinderen te helpen ontspannen en in slaap te vallen.