Kwaliteit en Duurzaamheid

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Bij Plutar staan duurzaamheid en kwaliteit centraal. We zijn ervan overtuigd dat hoogwaardige en duurzame meubels essentieel zijn voor kinderdagverblijven en basisscholen. Daarom werken we nauw samen met onze partner HABA, die niet alleen duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, maar ook een eigen testcenter heeft. In dit testcenter worden al onze meubels grondig getest op kwaliteit. Dankzij deze zorgvuldige testprocedures kunnen we 5 tot 10 jaar garantie bieden op onze houten meubels.

Aankoop van massief hout

Hout is het meest gebruikte materiaal in onze meubels. We hechten daarom extra veel waarde aan duurzaam bosbeheer. Daarom is het hout voor de meubels uitsluitend afkomstig uit een straal van 100 km rondom de HABA-fabriek. Hierdoor minimaliseren we de transportafstanden en verminderen we de impact op het milieu. Bovendien is HABA actief betrokken bij herbebossing initiatieven in de regio.

Stichting Hoepel

Bij Plutar streven we ernaar om een positieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Daarom schenken we oude meubels en speelgoed aan Stichting Hoepel. Op deze manier geven we producten een tweede leven en dragen we bij aan duurzaamheid door hergebruik te stimuleren.

Energie voetafdruk

Onze leverancier HABA heeft een aanzienlijke energiebehoefte vanwege de eigen productiefaciliteiten. Wat HABA bijzonder maakt, is dat ze niet alleen energie verbruiken, maar ook zelf energie opwekken. Elektriciteit, warmte, diesel en aardgas zijn de belangrijkste energiebronnen die worden gebruikt met de speelgoed- en meubelproductieafdelingen. De warmte die nodig is voor het verwarmen van gebouwen en het drogen van hout wordt voornamelijk opgewekt door resthout te verbranden. Bovendien heeft HABA in de afgelopen jaren zonnepanelen geïnstalleerd op meerdere daken op het hoofdkantoor in Bad Rodach, waardoor ze ter plaatse zonne-energie opwekken op de plek waar het nodig is.

Meubels voldoen aan milieunormen

Bij Plutar streven we naar meubels die voldoen aan de hoogste milieunormen. De houtleveranciers van onze meubels zijn PEFC-gecertificeerd wat de traceerbaarheid van het hout waarborgt en garandeert dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. We zijn toegewijd aan het leveren van meubels die niet alleen kwalitatief hoogwaardig zijn, maar ook bijdragen aan een leefbare toekomst voor onze kinderen.

Duurzaamheid in beweging

In onze toekomstgerichte logistieke aanpak is duurzaamheid een prioriteit. Onze vervoerder rijdt exclusief op HVO100 brandstof, een duurzame dieselvariant vervaardigd uit hernieuwbare plantaardige oli├źn. Deze brandstof vermindert CO2-uitstoot en verbetert de luchtkwaliteit, waardoor we niet alleen bijdragen aan een schonere omgeving voor komende generaties, maar tevens onze inspanningen voor een groenere planeet versterken.