kinderdagverblijf meubels

Schoolstoelen en tafels

Schoolstoelen en -tafels zijn een belangrijk onderdeel van de meubilering, of het nu gaat om een ruimte in een kinderopvang of om een lokaal op school. Plutar heeft de perfecte oplossing voor elke ruimte!

Schoolstoelen en -tafels van hout

Veel van onze schoolstoelen en -tafels zijn allemaal van hout. Het voordeel van houten meubels is dat deze wel tegen een stootje kunnen. Waardoor je verzekerd bent van een lange levensduur, ondanks dat de schoolstoelen en -tafels intensief gebruikt worden. Daarnaast ziet het er in elke ruimte ook nog eens mooi uit en geeft het elke ruimte een warme sfeer. Ook zorgt houten meubilair voor absorbering van geluid, wat rust creëert in het lokaal.

Stoelen met een kunststof zitting

Naast de stoelen van hout hebben wij ook stoelen met een kunststof zitting speciaal voor scholen. Deze stoelen zijn gemakkelijk verstelbaar. Maar daarnaast ook nog eens veilig en gemakkelijk op te stapelen. Meer over deze stoelen en ons aanbod in kinderopvang- en schoolmeubilair vind je in onze catalogus.

De juiste hoogte van de schoolstoel en tafel

Naast het juiste materiaal adviseren wij op de juiste hoogte van schoolstoelen en tafels te letten. Zo kunnen rugklachten al op jonge leeftijd voorkomen worden. Niet alle kinderen in de klas hebben dezelfde lengte, daarom zijn verschillende maten schoolstoelen en tafels zo belangrijk. Voor de kinderen zijn onze meegroei-meubelen ideaal. Deze schoolstoelen en -tafels groeien letterlijk mee met de leeftijd van de kinderen. Zo zorg je ervoor dat ervoor elke leeftijdsgroep geschikt meubilair is op je school.

Ook voor de medewerkers zijn in hoogte verstelbare stoelen enorm belangrijk. Daarmee kunnen zij  zeer gemakkelijk wisselen tussen hun eigen werktafel op volwassenenhoogte en de speeltafel van de kinderen. Hierdoor zitten ze oog – in oog met de kinderen en daarnaast is dit ergonomisch ook zeer verantwoord.

Veilig meubilair

Naast de hoogte van de schoolstoelen en tafels is de veiligheid heel erg belangrijk. Onze schoolstoelen en tafels hebben dan ook de NEN EN ISO 9001 certificering. Hierdoor weet je altijd zeker dat onze meubels veilig zijn. Door het juiste meubilair kunnen tenslotte ongelukken worden voorkomen.

Hierbij zijn de volgende zaken belangrijk:

Contact

Wil je meer weten of advies over welke schoolstoelen en tafels geschikt zijn in de klaslokalen van  jouw school of wil je advies over de complete inrichting? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het nummer (0)33 285 48 34 of per e-mail via info@plutar.nl

Een beetje hulp bij het kiezen van de juiste maat

Neem gerust contact met ons op, wij nemen de tijd om passende tafels en stoelen te vinden.

Meegroei-meubelen van Plutar