meubels voor de kinderopvang

Kinderdagverblijf inrichting advies

Als je een nieuwe locatie gaat openen of een bestaande ruimte gaat veranderen is een beetje hulp welkom. Het leuk en gezellig inrichten van een kinderdagverblijf is namelijk een behoorlijke uitdaging. Daarom helpt Plutar je graag om de juiste sfeer en uitstraling te creëren in de kinderdagverblijf inrichting.  Samen kijken we naar jullie wensen en eisen en geven een passend materiaal- en kleuradvies. En Plutar heeft hier al meer dan 25 jaar ervaring mee. 

Functioneel en gezellig

De kinderdagverblijf inrichting wil je functioneel en gezellig inrichten omdat het een plek moet zijn waar kinderen kunnen leren, spelen en ontspannen. Dus is het kiezen van de juiste inrichting heel belangrijk. Wij maken bijvoorbeeld graag gebruik van flexibele en verplaatsbare tafels, deze zijn op allerlei manieren te combineren. Daarbij geven we extra aandacht aan de juiste stoelen, dit is belangrijk omdat de kinderen tijdens het leren ergonomisch moeten kunnen zitten. De kasten die wij gebruiken zijn geen gewone opbergkasten, maar ontdekkingsplekjes voor de kinderen. Op deze manier creëren we gezellige plekken voor ontspanning na het leren.    

Hygiënische en veilige inrichting

Veiligheid en hygiëne verdienen bij de kinderdagverblijf inrichting extra aandacht. Het is daarom erg belangrijk dat speelgoed en meubels makkelijk zijn schoon te maken. En dat deze geen losse onderdelen of scherpe punten bevatten. Wij richten het kinderdagverblijf daarom in met meubels die voorzien zijn van veiligheidsranden. Zo blijft het verwondingsrisico tot een minimum beperkt. Tevens zijn onze meubels voorzien van een NEN ISO certificering. Hierdoor ben je verzekerd dat alle meubels en speelgoed aan de veiligheidseisen voldoen. Hier kom je meer te weten over onze kwaliteit en de duurzame productiemethode.

De juiste kleuren

Voor de kinderdagverblijf inrichting geven we extra aandacht aan de juiste kleuren omdat kleuren de waarneming en het humeur van kinderen beïnvloeden. Als de kleurstemming fris, luchtig en concentratie bevorderend moet zijn kiezen we bijvoorbeeld voor lichte kleuren. En als de kleurstemming warm en geborgen moet zijn gebruiken we kleuren met meer contrast. Neem nou het Grow upp ruimte concept en de LiNUS meubels, deze concepten geven veel mogelijkheden om te variëren in kleur. 

Aan de slag in 3 stappen

We gaan samen op weg naar de ideale inrichting voor jouw kinderdagverblijf. Ter illustratie, we doen dat vanuit een drie stappenplan. In de eerste stap beginnen we met het opmeten. Je kunt zelf een idee schetsen waarin wij beeld krijgen van de omstandigheden. Dit kunnen we samen bespreken bij jou op locatie. Of onze inrichtingsadviseur komt vrijblijvend bij je langs en maakt samen met jou een schets van de kinderdagverblijf inrichting. Samen kijken we naar jouw wensen en eisen en geven een passend advies. In de tweede stap controleren onze CAD-planners de schets op haalbaarheid en of het voldoet aan de veiligheidsnormen. Tot slot maakt Plutar een 3D-tekening, een productomschrijving en een kostenoverzicht. Dit ontvang je gratis en zonder verplichting. 

Contact

Wil je meer weten over de inrichting van jouw kinderdagverblijf of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het nummer (0)33 285 48 34 of per e-mail via info@plutar.nl

Ben je benieuwd naar onze oplossingen en mogelijkheden

Neem gerust contact met ons op, wij nemen de tijd om jouw te helpen bij het maken van een inrichtingsplan.