Muurelementen

Muurelementen zijn een belangrijk aspect om mee te nemen bij de vormgeving en inrichting van een kinderdagverblijf of klaslokaal. Met muurelementen kun je tenslotte heel gemakkelijk de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Wandelementen worden gemaakt in diverse vormen, kleuren en maten. Ook nemen deze speelmaterialen weinig ruimte in beslag, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel elke ruimte.

Muurelementen stimuleren de zintuigontwikkeling

Zintuigontwikkeling bij kinderen ontstaat door zoveel mogelijk te tasten en te voelen. Kinderen onderzoeken immers door hun zintuigen steeds weer te gebruiken. Het is dan ook heel belangrijk om deze ontwikkeling spelenderwijs te stimuleren. Muurelementen bevorderen op speelse wijze de verbeelding, creativiteit en concentratie van kinderen. In een leeromgeving zijn deze elementen dan ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van de zintuigen van het kind.

Klassieke muurelementen

Bij Plutar vind je een breed assortiment klassieke muurelementen, zoals borden en magneetwanden. Deze kunnen worden gecombineerd met eenvoudig op te hangen materiaalkisten, speel- of creatief wanden. Ook onze effectspiegels zijn voor verschillende leeftijden zeer geschikt als wandelement. Hier kunnen alle kinderen heel veel plezier beleven, doordat zij zichzelf steeds weer opnieuw ontdekken. Spiegels spreken tenslotte altijd tot de verbeelding.

Wandapplicaties een uitdaging tot verkenning

Ook vind je bij ons de wandapplicaties, met verrassingseffecten. Dit type muurelement biedt voor kinderen urenlang speelplezier. Op zoek naar meer uitdaging? Dan zijn de zinnenwanden ideaal. De zinnenwanden zorgen bij de kleine wereldontdekkers steeds weer voor het uitdagen tot verkenning. Alle muurelementen zijn hier vast gemonteerd, zodat niets verloren kan gaan. Of wat dacht je van een knikkerbaan als muurelement? Kinderen vermaken zich hiermee niet alleen opperbest. Ook maken kinderen zo op speelse wijze kennis met de wetten van oorzaak en gevolg.

Situering van de wandelementen

Speelgoed kan nog zo uitdagend en leuk zijn. Uiteindelijk moet de omgeving een stimulans vormen voor de kinderen om uiteindelijk iets met het materiaal te gaan doen. Het is dan ook heel belangrijk om de muurelementen op de juiste plek in de ruimte te plaatsen. Plutar geeft graag inrichtingsadvies om de muurelementen op de juiste manier in de door jou gewenste ruimte te plaatsen. Samen kijken we naar jouw wensen en eisen en geven vervolgens een passend advies.

Contact

Wil je meer weten of advies over de juiste muurelementen in jouw kinderopvang of klaslokaal of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het nummer 033 285 48 34 of per e-mail via info@plutar.nl.

Wil je meer producten zien

Bekijk onze catalogus, en laat je verrassen door de vele mogelijkheden om kinderen te stimuleren in de ontwikkeling.