Inrichting kinderdagverblijf met boekenmeubels

Als je een nieuwe locatie gaat openen of een bestaande ruimte gaat veranderen is een boekenhoek een prachtige aanwinst. De inrichting van een kinderdagverblijf voorzien van een boekenhoek draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Plutar helpt je bij de inrichting van het kinderdagverblijf om de juiste sfeer en uitstraling te creëren.  Samen kijken we naar de beste plaats voor de boekenmeubels en nemen daarin jouw wensen mee. 

Aantrekkelijk presenteren

De inrichting van het kinderdagverblijf met boekenmeubels wil je functioneel maken omdat het een plek moet zijn waar kinderen eenvoudig een prentenboek moeten kunnen pakken. Het kiezen van de juiste inrichting is hierbij heel belangrijk. Bovendien wil je de boeken aantrekkelijk presenteren zodat de kinderen worden uitgedaagd om een boek te kiezen. De boekenmeubels van Plutar zijn ontworpen met handige schappen en vakken. Zo creëren we overzicht en rust. Als je de boekenhoek nog wilt decoreren dan kan je wandapplicaties gebruiken. De applicatie boekenworm is bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Daarnaast zijn er nog veel meer applicaties om de boekenhoek een unieke en gezellige uitstaling te geven.

Mobiele opbergruimte

Bij de inrichting van het kinderdagverblijf krijgt het eenvoudig verplaatsen van de boeken extra aandacht. Neem nou de boekenbus. Deze stevige en stabiele bus biedt namelijk plaats aan heel veel leesboeken. Doormiddel van de schuifstang en de geïntegreerde wielen kan de bus kinderlijk eenvoudig verplaatst worden. De ramen van de bus zijn spiegels. Daarmee kunnen de kinderen de boeken op een speelse en manier naar de leesplek brengen. Wanneer de kinderen bij de leesplek zijn aangekomen kunnen ze beginnen aan een gezellig leesuurtje. Op deze manier was lezen nog nooit zo leuk. 

Zitcomfort

We gaan samen op weg naar de ideale inrichting van het kinderdagverblijf. Uiteraard willen we dan aandacht geven aan het zitcomfort tijdens het lezen. Daarom maken we gebruik van zitmeubels waar de kinderen ergonomisch op kunnen plaats nemen. De zitmeubels zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in één of tweezitter en zijn afgewerkt met mooie afgeronde hoeken. Verder zijn ze licht waardoor ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Wanneer je kiest voor nog meer zitcomfort kan er gekozen worden voor gezellige zitkussens. Omdat de kleurstemming in de boekenhoek concentratie bevorderend moet zijn kiezen we voor lichte en frisse kleuren.

Contact

Wil je meer weten over de inrichting van het kinderdagverblijf met boekenmeubels of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het nummer (0)33 285 48 34 of per e-mail via info@plutar.nl

Wil je meer boekenmeubels zien

Blader eens rustig door onze catalogus, vanaf pagina 196 vind je onze oplossingen voor de presentatie van boeken.