Actueel, onze laatste updates

Breeze.Upp ruimteconcept

Vol trots presenteren wij de Breeze.Upp lijn van het merk Haba Pro. De Breeze.Upp lijn is werkelijk een uniek ruimteconcept speciaal gericht voor kinderdagverblijven. Het ruimteconcept is namelijk volledig afgestemd op de behoeften van kinderen en de pedagogisch medewerkers. De Breeze.Upp collectie biedt aanpasbare meubels, licht- en geluidsisolerende oplossingen en alles wat slimme kinderdagverblijf ruimtes nodig hebben.

Flexibele ruimteconcept

De meubels maken de ruimtes van het kinderdagverblijf flexibel en multifunctioneel, zodat op elk moment kan worden ingespeeld op individuele behoeften. Kinderen hebben voldoende ruimte om te ontwikkelen, spelen en te ravotten. Ze kunnen zich tussendoor ook terugtrekken en tot rust komen. Hetzelfde geldt voor pedagogisch medewerkers. Het Breeze.upp ruimteconcept van HABA Pro biedt hen niet alleen ruimte voor ontspannen werken met kinderen, maar ook voor organisatorische taken. Alle meubels kunnen met slechts een paar handelingen worden omgebouwd, zodat de ruimte zich aanpast aan het werk van de medewerkers en niet andersom. Net als de kinderen hebben pedagogisch medewerkers mogelijkheden om zich terug te trekken, energie op te doen en te rusten. Dit waarborgt hun fysieke en mentale gezondheid.

Combinatie van design, functionaliteit en speelwaarde

De producten van het Breeze.Upp ruimteconcept moeten het dagelijks leven van kinderen en pedagogisch personeel verrijken en vergemakkelijken. Het is daarom belangrijk dat design, functionaliteit en speelwaarde hand in hand gaan. In een kinderdagverblijf maken meubels elke dag veel mee. Om deze reden zijn ze gemaakt van bijzonder robuuste materialen. De oppervlakken hebben actuele, prikkelarme kleuren die bijna in elke omgeving passen en vanwege hun structuur ook gemakkelijk te reinigen zijn. Bij de ontwikkeling van het meubilair werd ook gelet op eenvoudige bediening. Zo werd bijvoorbeeld bij de krukken en tafels veel waarde gehecht aan een laag gewicht, zodat ze zonder problemen door zowel kinderen als leidsters kunnen worden verplaatst. Dit voorkomt rugproblemen op lange termijn en draagt ​​dus aanzienlijk bij aan het behoud van de gezondheid.

Rustige kleuren

Kinderdagverblijven zijn plaatsen van spelen, vreugde en leren. Er gebeurt elke dag veel en de kinderen worden blootgesteld aan veel prikkels. Om deze reden zijn de kleuren van het Breeze.Upp ruimteconcept bewust rustig en gedempt gehouden. Op deze manier brengen de meubels rust in de ruimte en voorkomen ze overstimulatie van de kinderen. Hetzelfde geldt voor het pedagogisch personeel. Te veel felle kleuren kunnen op de lange termijn overweldigend zijn als je lang in zo’n ruimte blijft. Hoofdpijn en concentratieproblemen kunnen het gevolg zijn. Daarom is er bewust gekozen voor rustige en lichte kleuren.

HABA Pro

Het Breeze.Upp ruimteconcept is een serie van het merk HABA Pro. Dit Duitse merk is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige producten voor kinderdagverblijven en scholen. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van het ontwikkelen van innovatieve en duurzame producten die de ontwikkeling van kinderen stimuleren en tegelijkertijd de werklast van pedagogisch medewerkers verlichten.

Naast het leveren van hoogwaardige producten, zet HABA Pro zich ook in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf streeft ernaar om hun productieprocessen zo duurzaam mogelijk te maken en werkt samen met partners die dezelfde waarden delen.

Meer informatie

Laat je kinderdagverblijf stralen met de Breeze.Upp serie. Neem contact met ons op om te kijken wat de Breeze.Upp lijn voor jouw kinderdagverblijf kan betekenen of voor meer informatie. Onze adviseurs geven je graag vrijblijvend advies.

Tips voor de inrichting van een kinderdagverblijf

Het inrichten van een kinderdagverblijf is belangrijk voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen. Een aangename en comfortabele omgeving is namelijk van groot belang voor hun groei en algehele geluk. Maar hoe creëer je zo’n omgeving? Hier zijn een aantal tips voor het inrichten van een kinderdagverblijf.

Functioneel en flexibel

Een belangrijk uitgangspunt bij het inrichten van een kinderdagverblijf is dat het meubilair functioneel en flexibel moet zijn. De groep moet ruimte bieden voor beweging, activiteiten en groepsonderwijs, maar ook voor individueel werk en rust. Kies daarom voor meubels die eenvoudig te verplaatsen, op te bergen en aan te passen zijn.

Veilig en duurzaam

Veiligheid is een absoluut noodzakelijk criterium bij het kiezen van meubels voor een kinderdagverblijf. Zorg er daarom voor dat het meubilair voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden en dat het sterk en duurzaam is. Bovendien is het ook belangrijk om te kiezen voor meubels die gemakkelijk te onderhouden zijn en een lange levensduur hebben.

Hygiëne

Een belangrijk aspect van het inrichten van een kinderdagverblijf is het waarborgen van een goede hygiëne. Zorg voor een schoon en opgeruimd interieur en maak gebruik van materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn. Zorg ook voor een goede ventilatie en zorg ervoor dat er voldoende zeep, papieren handdoeken en desinfecterende middelen beschikbaar zijn. Regelmatig reinigen van meubels en oppervlakken is ook van groot belang voor het behouden van een hygiënische omgeving. De meubels die Plutar aanbiedt zijn gemaakt van materialen die gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken zijn, zoals linoleum en Duropal. Deze materialen zijn duurzaam en hygiënisch, en dragen bij aan een schone en veilige omgeving voor kinderen om in te spelen en ontdekken.

Aantrekkelijk en uitnodigend

Een aangename en uitnodigende omgeving is een plek waar kinderen zich graag bevinden. Kies daarom voor meubels en kleuren die aantrekkelijk zijn voor kinderen en die passen bij de algehele sfeer en uitstraling van de ruimte. Probeer ook zo veel mogelijk te personaliseren en te verrijken met accessoires en decoratie.

Aangepast aan de leeftijd

Het is belangrijk om te realiseren dat kinderen van verschillende leeftijden verschillende behoeften hebben. Kies daarom voor meubels die specifiek zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen en die aansluiten bij hun niveau van ontwikkeling en capaciteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld kinderstoelen voor jonge kinderen, maar ook tafels en stoelen voor oudere kinderen die meer gericht zijn op zelfstandigheid en concentratie.

Ergonomische meubels

Naast het aanpassen van meubels aan de leeftijd van de kinderen is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de ergonomie van de meubels. Meubels die ergonomisch ontworpen zijn, helpen om de houding en het comfort van kinderen te verbeteren en kunnen bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van hun spieren en botten. Bij het kiezen van meubels is het dus belangrijk om te letten op factoren zoals de hoogte van stoelen en tafels en de vorm en ondersteuning van de rugleuning. Hieronder vind je een overzicht die richtlijnen geeft voor de afmetingen van de zit

Lichaamslengte van t/m:ZithoogteTafelhoogte
80 – 95 cm21 cm40 cm
93 – 116 cm26 cm46 cm
108 – 121 cm31 cm53 cm
119 – 142 cm35 cm59 cm
133 – 159 cm38 cm64 cm
146 – 176,5 cm43 cm71 cm
159 – 188 cm46 cm 76 cm
174 – 207 cm51 cm82 cm
NEN EN 1729 maattabel volgens de Europese norm

En nu de praktijk

Als bedrijf dat zich richt op kinderdagverblijven, biedt Plutar precies wat je nodig hebt om deze tips in praktijk te brengen. Wij bieden meubels die speciaal zijn ontworpen voor de kinderdagverblijven en die voldoen aan de hoogste veiligheids- en duurzaamheidseisen. Daarnaast kunnen we u helpen en meedenken bij het inrichten van jouw kinderdagverblijf, door middel van ons unieke inrichtingsadvies op maat.

Laat ons je helpen bij het creëren van een kinderdagverblijf waar kinderen zich veilig, gezond en vrij kunnen ontwikkelen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jullie kunnen helpen bij het realiseren van een kindvriendelijke omgeving.

Onze nieuwe catalogus 2022 / 2023 is uit!

Verfris of vernieuw de inrichting van jouw kinderopvang of basisschool met onze nieuwe collectie. Het assortiment bestaat uit onze best sellers maar is daarnaast uitgebreid met meer dat 200 nieuwe producten! 

Om de kinderdagverblijfinrichting of inrichting van jouw basisschool de gewenste uitstraling te geven kun je misschien wat hulp gebruiken. Neem contact met ons op en wij geven graag een passend advies. Vanuit de nieuwe catalogus selecteren wij samen het juiste meubilair voor zitten, opbergen, spelen en chillen. Zo komen we tot een frisse, moderne en eigentijdse inrichting voor zowel kinderopvang als basisschool.   

Nieuwsgierig geworden? Klik hier om de catalogus direct te gaan ontdekken of bekijk de producten in onze webshop.

Veel inspiratie en goede ideeën gewenst!

Een nieuwe mix van scheiding- en speelmeubilair

Spelende kinderen in een kinderopvang.

Met plezier en trots presenteren wij het nieuwe rise.upp concept. Kinderen ontdekken de wereld stap voor stap. Kindvriendelijke ruimtes moeten jonge kinderen een veilig gevoel geven zodat ze de kans krijgen om nieuwe dingen te leren. Dat is precies wat de nieuwe rise.upp scheidingswanden te bieden hebben. Het moderne design speelt met de bekende elementen uit de leefwereld van jonge kinderen : een klein huis met een raam, een tuinhek, een kleine vrachtwagen om mee te spelen. De berkenhouten panelen stimuleren de ontwikkeling van de fijne motoriek. 

Ontdek het nieuwe ruimteconcept voor jouw kinderdagverblijf!  

Speelhuis voor zorginstelling

Bij Plutar vind je eigenlijk speelhuizen in alle soorten en maten. Vandaag heeft ons montageteam dit ideale speelparadijs gebouwd in een ziekenhuis.

Daar zorgt het speeltoestel voor afleiding en plezier. Plutar wenst de kinderen veel beterschap en speelplezier in dit prachtige speelhuis. Met behulp van dit mooie project laten wij kinderogen stralen, dus dit is wat wij erg graag doen.

Kinderen van de wereld

Met ons vloerkleed ‘kinderen van de wereld’ stimuleren wij op de kinderopvang of basisschool gesprekken over gelijkheid voor alle bevolkingsgroepen.

Inrichting basisschool met LiNUS kasten

Vanaf nu zullen wij regelmatig een actuele blog schrijven waarin we inzoomen op een product uit onze top 10 mooiste en bestverkochte producten. Daarmee hopen we je extra goed te kunnen informeren over onze producten zodat je de beste keuzes kan maken als het gaat om de inrichting van jouw basisschool. Deze maand starten we met ons nieuwe kastenprogramma LiNUS.

Kleurrijke omgeving

Als het gaat om de inrichting van een basisschool, dan zijn kasten een onmisbaar onderdeel. Ons nieuwe kastenprogramma LiNUS geeft een vriendelijke uitstraling en kan zorgen voor een kleurrijke omgeving. Bovendien zijn de kasten van duurzame kwaliteit en bevatten mooi gevormde en roestvrijstalen handgrepen om verwondingen door uitstekende delen te voorkomen. Ook zijn de kasten in diverse modellen verkrijgbaar en kunnen ze goed gecombineerd worden in de inrichting van een basisschool. Daarnaast kunnen de kasten makkelijk en geruisloos verschoven worden door de flexibele wielen. Ook zijn de wielen gemakkelijk te bedienen door de vastzetrem. 

Veiligheid is belangrijk

Bij de inrichting van een basisschool gaat het natuurlijk om het creëren van een leuke en gezellige ruimte maar vooral veiligheid is erg belangrijk. De kasten uit ons LiNUS programma hebben bijvoorbeeld een stevige schroefverbinding met de bodemplaat wat zorgt voor stabiliteit en stevigheid. Daarnaast kun je de grote kasten vast monteren aan de wand waardoor ze niet kunnen omvallen. Tevens zijn de oppervlaktes van de kasten uitgevoerd met milieuvriendelijke lak op waterbasis. Daarnaast zijn ze moeilijk ontvlambaar en vallen ze in de klasse B1 van brandveiligheid. Bij de inrichting van een basisschool is het belangrijk om de ruimtes zo goed mogelijk te benutten. Kortom, de kasten zijn een belangrijk onderdeel van de inrichting. Met als doel dat de opbergruimte ruim voldoende moet zijn en de meubels daarnaast een prachtige uitstraling hebben. Al met al vinden wij het LiNUS programma een prachtige meubellijn voor jouw basisschool. Ben je nieuwsgierig geworden? Klik op deze link om de kasten te bekijken.

inrichting voor de basisschool

Contact

Mocht je wat hulp kunnen gebruiken dan adviseren wij je graag bij de inrichting van je basisschool. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kinderdagverblijfinrichting als verrassing

Als deze groep op 11 mei eindelijk weer naar het kinderdagverblijf mag komen wacht er een mooie verrassing.

Kinderdagverblijf inrichting als verrassing

Deze week gerealiseerd: een prachtige Grow.upp grondbox voor de peuters van een kinderdagverblijf. Het Grow.upp concept is gebaseerd op de huidige wetenschappelijke kennis en ontwikkeling van jonge kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar. De levendige vormgeving van het meubilair, in combinatie met natuurlijke kleuren zorgt voor de perfecte balans tussen comfort en spannende uitdaging. Het ondersteunt het kind om de natuur te ontdekken! Grow.upp scheidingswanden stimuleren het ontwikkelen en leren. Het is ook gewoon leuk om te spelen met het spinnenweb of het vogeltje. De kinderdagverblijfinrichting krijgt daarnaast een prachtige uitstraling. De scheidingswanden zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en met een eigen unieke uitstraling. In onze webshop kun je deze producten bekijken. Zoek je nog meer inspiratie voor jouw kinderdagverblijfinrichting ? Vraag jouw gratis catalogus aan. Voor inrichtingsadvies voor jouw kinderdagverblijf kun je ook contact met ons opnemen. Wij komen graag vrijblijvend bij je langs en helpen je graag verder.

Nieuwe Plutar catalogus 2020 / 2021 is online

Met veel plezier en creativiteit hebben wij gewerkt aan de nieuwe Plutar catalogus 2020 / 2021. In deze catalogus tref je veel nieuwe producten aan voor de inrichting van de kinderopvang of basisschool.

Kijk eens naar de nieuwe Grow upp speelhuizen! Kindervriendelijke inrichting voor de kinderopvang met een perfecte balans tussen geborgenheid en spannende uitdaging.

Speelhuis

Wat dacht je van het compleet nieuwe kastenprogramma LiNUS. De moderne en eigentijdse uitstraling is een aanwinst voor iedere inrichting voor zowel kinderopvang als basisschool.

Dit is maar een kleine selectie, in bijna iedere productgroep vind je nieuwe producten voor een kindvriendelijk inrichting.

Wij kunnen ons voorstellen dat je wat hulp kunt gebruiken bij het inrichten van jouw kinderopvang of basisschool. Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder. Vanuit de nieuwe catalogus selecteren wij samen het juiste meubilair voor zitten, chillen, opbergen en speelplezier. Uiteraard met oog voor de gewenste sfeer en uitstraling.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier om de catalogus direct te gaan ontdekken.

Veel kijk- en leesplezier gewenst.

Corona update

Het gesprek van de dag, iedereen heeft het er over, corona. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten staan voorop. Ook wij nemen de situatie serieus, en natuurlijk volgen wij de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid. Bij ons zien de maatregelen er als volgt uit: Ons kantoor is geopend, en onze medewerkers zijn op het bekende nummer bereikbaar. De lopende bestellingen kunnen worden uitgeleverd, onze vervoerder mag zijn werkzaamheden nog blijven uitvoeren en volgt hiervoor de transport richtlijnen.

Gemaakte afspraken en bezoeken stellen wij tot 6 april a.s even uit conform de richtlijnen van het RIVM. Telefonisch contact met ons? Geen probleem wij helpen u graag. Onze bekende ferme handdruk laten we voorlopig net als ieder ander achterwege, maar dit maken we hopelijk goed met onze net zo bekende glimlach.

Nieuwe HABA Education 2020 catalogus

speelgoed voor de kinderopvang

Met veel plezier en creativiteit hebben wij gewerkt aan de nieuwe HABA Education catalogus 2020. In deze catalogus tref je veel nieuwe producten aan voor de inrichting van de kinderopvang of basisschool. Het speelgoed voor de kinderopvang en de basisschool is vernieuwend en nog meer gericht op stimuleren en leren. Wij kunnen ons voorstellen dat je wat hulp kunt gebruiken bij het inrichtingsconcept van de kinderopvang, neem contact met ons op en wij helpen je graag verder. Vanuit de nieuwe catalogus selecteren wij samen het juiste speelgoed voor de kinderopvang voor nieuwe uitdagingen en speelplezier.

Nieuwe catalogus 2020 / 2021

Met veel plezier en creativiteit werken wij momenteel aan de nieuwe catalogus 2020 / 2021. Vanaf 1 maart 2020 is deze beschikbaar en staat vol met nieuwe HABA producten. De huidige prijzen zijn geldig tot 1 maart a.s, vanaf introductie van de nieuwe catalogus gelden de aangepaste prijzen.